Juridisch advies voor ondernemers en organisaties
Wij helpen u om grip te krijgen op uw juridische zaken, zodat u meer tijd en rust ervaart en focus houdt op uw core-business.

Meer informatie

Wat zijn algemene voorwaarden, kan ik deze wijzigen en is het verplicht om er mee te werken?

Wat zijn algemene voorwaarden, mag ik zomaar de algemene voorwaarden veranderen en is het verplicht om met algemene voorwaarden te werken?

De algemene voorwaarden bestaan uit regels die gelden voor al jouw overeenkomsten die je sluit met je klanten. Op deze manier bescherm je jezelf tegen alle mogelijke zakelijke problemen en voorkom je misverstanden.

Voordat je een overeenkomst afsluit met je klanten, moet je ze eerst goed en op tijd informeren over de algemene voorwaarden. Maak gebruik van duidelijke taal en laat de klanten zwart op wit aangeven dat ze akkoord gaan met de algemene voorwaarden.

Kan ik als ondernemer de algemene voorwaarden zomaar wijzigen?
Als je doorlopend producten of diensten levert mag je niet zomaar de algemene voorwaarden wijzigen. Je moet je houden aan de volgende punten:

  • Bij aankoop van een product en/of dienst moet duidelijk zijn dat je de algemene voorwaarden tussentijds kunt wijzigen.
  • Je bent verplicht de wijzigingen in je algemene voorwaarden naar je klanten te sturen.
  • De veranderingen van de algemene voorwaarden moeten reëel zijn. De klant moet de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld zijn of haar abonnement op te zeggen bij de verandering van de algemene voorwaarden en mag je de prijs niet veranderen binnen 3 maanden.

Je bent niet verplicht om te werken met algemene voorwaarden. Wij raden wel aan om dit te doen. Wanneer je algemene voorwaarden opstelt gelden deze zowel voor jou als voor je klanten. Zo is voor iedereen duidelijk hoe er te werk wordt gegaan. Wanneer er een probleem dreigt te ontstaan kun je als ondernemer altijd terugvallen op de algemene voorwaarden.

Heb je verder nog vragen of kunnen wij je ergens bij helpen, zoals het opstellen van algemene voorwaarden? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit verhaal:

Vraag nu een legal scan aan van uw zaak.

Voor al uw juridische zaken.

Vraag nu een scan aan
Stuur bericht
1
Advies nodig?
Heeft u vragen over juridische zaken? Dan kunt u ons ook Whatsappen.